petek, 19. december 2008

Mišo Alkalaj

Mišo Alkalaj je simpatičen možakar in moram reči, da ga velikokrat pozorno poslušam. Ali kaj preberem, kjer zasledim, da je avtor Mišo Alkalaj.

Ko sem pred leti gledal neko oddajo, mislim, da je bil Studio City, zagotovo pa tega ne morem reči, je Mišo Alkalaj govoril o visokih računih za internetno uporabo.

Res je, da so ljudje v času telefonskega interneta preradi klikali vsepovprek in se tako povezali namesto na Telekom Slovenije, recimo na kakega operaterja v Tihem oceanu. Seveda je bil račun astronomski.

Mišo Alkalaj je govoril tudi o zlorabi kreditnih kartic na Internetu in dodal legendarni stavek, da so računi tako visoki, ker ljudje gledajo porniče. No to je tudi res. Vendar ne gledajo vsi porničev in sploh niso uporabljali kartice, vendar so dobili račun na kreditni kartici. To je bilo še v času, ko niso mogli zahtevati "Money Back".

No tukaj ga je usekal mimo. Obstajajo "keylogerji", ki beležijo, kaj je bilo natipkano. Vendar v tem pisanju o znanstvenih razlagah, ki jih daje Mišo Alkalaj ni pomembno, saj nekateri niso uporabljali svoje kartice na spletu.

Da Mišo alkalaj nima zmeraj prav, oziroma močno dvomim v njegovo znanje ali vsaj v vsesplošno razgledanost, navajam dva podatka.
  1. V tistem času, ko je Mišo Alkalaj govoril o kreditnih karticah, sem že pred kakim letom prodrl v sistem kreditnih kartic in to v borih petih minutah. In bi lahko s katerokoli kartico plačeval karkoli. To kot zanimivost, ker je Mišo Alkalaj pravil, da ni možna zloraba kartic ali nekaj takega. Takrat so bile zlorabe in se je to dogajalo. Sedaj ni več možno, ker obstaja opcija "money back" in sledljivost je pa tudi do vsakega dostopa v splet in storilec bi šel sedet. Mogoče v kaki "exsotočni" državi ne, ali pa oseba" z exotičnimi poznanstvi";)
  2. Mišo Alkalaj na vprašanje na RTV portalu Ali torej električni avtomobili v nobenem primeru ne bi mogli zaživeti? Odgovarja z Ne. In nadaljuje: Ugotovili smo le, da električnega avtomobila ni mogoče uvesti kot pretežni del osebnega prometa ob predpostavkah, ki smo jih navedli na začetku: da “električni avtomobil zagotavlja vsaj ekvivalentne pogoje za vožnjo kot, recimo, obstoječi avtomobili spodnjega srednjega razreda, in to za primerljivo ceno.”

Res se sprašujem, če so vsi na Jožef Stefanu takega kova, kot Mišo Alkalaj?

Tolaži me tisti zgodica o dveh klasih. Eden ima prazno glavo in jo ima pokonci in ga vsi vidijo, drugi pa sklonjeno, ker je polna.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Po moje, ne razumeš pogojev, ki jih Alkalaj poda za električni avto: da “električni avtomobil zagotavlja vsaj ekvivalentne pogoje za vožnjo kot, recimo, obstoječi avtomobili spodnjega srednjega razreda, in to za primerljivo ceno.”

To pomeni na primer tudi to, da se ustaviš in v 5 minutah napolniš baterije; na Tesla motors se pri tem vprašanju samo elegantno izognejo, da tudi pri mobilcu ne vemo, koliko časa se polni - pozabljajo pa, da lahko mobilca med polnjenjem še vedno uporabljamo...

Anonimni pravi ...

Zame je ta tip po tistem, ko sem poslušal njegove neumnosti na Studio City o avtih na elektriko navaden blefer, ki "pa vedno vse ve".

Anonimni pravi ...

Mišo Alkalaj je grozen narcisoid, ki želi biti zraven pri vsem, pojma pa nima o 99% stvareh. In še blazno antipatičen je.