ponedeljek, 12. april 2010

Samozadovoljevanje

Rdeča nit moje zgodbe, zgodbe poslednje Slovenke, je samozadovoljevanje. Četudi mislite, da samozadovoljevanje ni povezano s politično krizo v Sloveniji, opažam samozadovoljevanje v javnih medijih.

Evropa je velik kup nereda. Grčija ustvarja strah v vseh finančnih trgih, poravnava tekočih obveznosti je največji problem. Donosi v Evropi so pod pritiskom, zadolževanje poteka po vsej celini in to je glavna naloga večine vlad.

Davčni položaj bo nemogoče zaradi zadolževanj na 2 leti. Bolje bi bili roki 10 let. Gospodarska rast pada na 0 do 0,6 %. Deflacijski pritiski se pojavljajo na Japonskem. Problem presežne zmogljivosti na Japonskem.

V Ameriki počasi naraščajo indeksi zaposlovanja, kljub prisotni veliki brezposelnosti in povečuje se prodaja na drobno. Stabilizacijski ukrepi in fiskalna politika je dosegla ugodne rezultate.

V Sloveniji pa je trend inverzen vendar kazalci nadpovprečno dobro prikazani zaradi napačnih podatkov in izkazov v realnem svetu tržnih zakonitosti. Brezposelnost narašča in zmanjšuje se prodaja na drobno in ni gospodarske rasti. V zadnjih mesecih je nafta porasla za 22 % in je dobra pot za nove dobičke. Maščobni denarni tok! Tudi plinski ! Rasti do 7,9 % za vlagatelje v naravne vire.

Davki od dobičkov se veliki meri odlagajo in denar poseda v lokalnih bankah. Cevovod dobičkov. Lovci kriznega dobička so tokrat vlade. Delajo brezplačno imajo radi imajo svoje delo. Tudi VODA je dobičkonosna ! Plačujete jo Slovenci.

Svetujem vsem Slovencem zavarovanje, naredite si dom izven mesta, imejte lastno vodo, lastni vir energije. Pomembna je varnost vaše družine in umik premoženja iz postopkov…

Naložbe v zlato, diamante, srebro, platina, baker in druge ključne kovine…pametne.

Kljub temu pa ne svetujem da bi jedli torto v velikih količinah! Zmerno!

Ne razumem pa vladajočih, kako so si zamislili še nadalje delati v smeri črpanja Slovenca, njegovih drugih virov, virov iz zasebnega. Ne razumem obnašanja g. predsednika, ki misli uravnavati tržne razmere kar ročno…Kaj takšnega nisem videla še nikjer….razen mogoče pri samozadovoljevanju.

Nekako bi samozadovoljevanje razumela, kot potrebo moškega, vendar bi bilo bolj kulturno, da to ne počne pred javnostjo.

Poslednja Slovenka

Ni komentarjev: