sreda, 5. december 2007

Piranski zaliv





Piranski zaliv 1991 - TV Slovenija 1991 Savudrija slovenska

Prva slika iz leve je s spletne strani hrvaške ambasade v Parizu(22/06/2000)

Spodnji učbenik zemljepisa Jugoslavije sem dobil še pred parlamentarnimi volitvami 2004. Na njem se lepo in razločno vidi, do kje je segala meja s Hrvaško 1958.
Ne spomnim se , da bi bila kaka vojna ali kake druge spremembe. V Istri je še vedno nad 30% slovenske zemlje.
Spomnim se tudi italijanskega filma o policijskem šefu v Reki, ki je švercal Jude, da se niso znašli v pečeh. Na poroki Slovenke z Italijanom v tridesetih, so slovenski fantje iz protesta zapeli "Le vkup uboga gmajna". Še enkrat ponavljam bil je italijanski film.
Po drugi svetovni vojni sta bila na reškem območju samo 2 hrvaška duhovnika. Ostalo so bili slovenski!
Če me spomin ne vara je bil 1908? popis prebivalstva. 8000 Slovencev, 8000 Italijanov in 4000 Hrvatov.
Ko sem se hodil kopat v Piranski zaliv, sem šel vedno iz Savudrije in lastnik vikenda je hodil papirje urejati v Piran!













Piranski zaliv - učbenik zemljepisa Jugoslavije 1958

Spomnim se obveznega čtiva Bratovščina Sinjega galeba, kjer se je govorilo slovensko in obala nikakor ni bila iz piranskega zaliva, temveč iz Istre.

Spomnim se Trst Istra Gorica Reka (TIGR). Ne vem zakaj bi se slovenski domoljubi borili za kaj drugega kakor slovensko zemljo.




Piranski zaliv in njegov problem je umetno sproduciran. "Bez Hrvata, nema tata!"


Tisti, ki je pozorno opazoval hrvaškega pogajalca, je lahko opazil, da so ga slovenski argumenti zlomili in je takoj začel v pomirljivem tonu in pozival na sodelovanje.
Že to je dovolj, da Hrvati nimajo nič!
Nikakor mi ni jasno, ko pravi Dimitrij Rupel in Janez Janša, da je v slovenskem interesu, da pride Hrvaška v EU in NATO.
Najprej slovensko ozemlje nazaj! In južna meja je na bivšem Titovem mostu, ki povezuje otok Krk s celino!
Mogoče pa piranski zaliv "interes Slovenije", da pride Hrvaška v EU in NATO, le ni tako narazumljiv!
Mi je pred časom razložil finančni strokovnjak, sicer pripadnik levice, zakaj? "Ko pride Hrvaška v EU bo morala spoštovati Evropske predpise!" SRAMOTA!
Če je tako sta Janša in Rupel navadna usraneta! Ali pa narodna izdajalca? Tisti, ki zagovarjajo, "da je v slovenskem interesu, da gre Hrvaška v EU in NATO", morajo vedeti, da je tako početje najmanj neodgovorno.
Morajo tudi vedeti, da če se bo zaigral samo atom slovenske zemlje, da se ne bodo mogli skriti! Vendar se bo z njimi ravnalo široko in demokratično.
Najmanj kar se jim bo zgodilo bo, da bodo postavljeni oni in vso njihovo sorodstvo pred sodbo širokih ljudskih množic, ki bodo sodile strogo a pravično!
Če pa slučajno še tega ne bi hoteli, se jim naj sodi kot komunistom! S komunisti po komunistično!Če slučajno še kdo ne ve zakaj s komunisti po komunistično?
Volk menja kožo, narave nikoli!
Ali drugače: komunisti gredo v druge stranke, vendar je še vedno usmerjeni v komunistično idejo. Ta ideja pa pravi, da ne obstoja narod, da ne obstoja država, obstoja pa komunizmu sovražna ljubezen do lastnega naroda in domovine!
In verjemite Piranski zaliv in meja s Hrvaško sta polni meri pokazala "nesposobnost in nesamozavest" komunistov, ko se gre za lasten narod.
In oba sta bila še kako vroča komunista! In ne mislite, da v jedru še sedaj nista!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

al ministero dell'educazione e dello sport della repubblica slovena c'è un certo borut che si scopa una sua "sottoposta"...

Anonimni pravi ...

Saj ni treba iti v leto 1958. Doma imam publikacijo angleškega časopisa The Economist "Pocket Europe" iz leta 1992, kjer je na zemljevidu Evrope meja med Slovenijo in Hrvaško na reki Mirni. Močno dvomim, da bi s Angleži kaj takega izmislili, so očitno prerisali iz kakšnega uradnega dokumenta.

BlogSlovenija pravi ...

O, najlepša hvala! Zelo dobrodošla informacija. Ali lahko pošljete scan tega zemljevida na blogslovenija@gmail.com